Saddamkin pääsi hengestään sitten. Hän oli toinen tänä vuonna kuollut yhdysvaltarahoitteinen diktaattori. Tovi sittenhän kuoli Husseinin kolleega Augusto Chilestä.Saddam varmaan teki hirveyksiä elinaikanaan. Varmaa tietoahan niistä ei ole, koska oli valtiopäämies tai perusjamppa, niin tuomio pitäisi antaa puolueettomasti. Husseinin kohdalla asia ei näin ollut. Hän oli syyllinen jo enne toisin todistamistakin.Olisi ollut rehellisempää tehdä Husseinille ilducet, eli hirttää ilman mitään pelleilyoikeuksia. Paras vaihtoehto tietenkin olisi ollut olla tappamatta ollenkaan. Miksi tappaa ihminen joka tappaa ihmises? Siksikö, että osoittaisimme, että ihmisen tappaminen on väärin?

Moni on ajatellut, että Hussein saa ansionsa mukaan, kun hänet hirtetään. Jotkut kylähullut ovat ehdottaneet hänelle sinappikaasutuomiota. Helpollahan siinä pääsee, kun voi lopettaa pelin, kun se on täysin hävitty. Pelaan windowsin netti backammonia. Siinäkin monesti minä ja muut pelaajat annamme itsellemme "kuolemantuomion". Kun pelissä ei ole enää mahdollisuuksiakaan voittoon, niin uuden vastustajan etsintään vain. Ei tarvitse pitkittää häviötä. Saddamin laittaminen linnaan, pakkotyöhän autonkilpiä tekemään, tai muu henkiinjättäminen olisi ollut paljon isompi tuomio.

Miten kristillinen etiikka, jota esimerkiksi yhdysvallat ovat peräänkuuluuttamassa, suhtautuu kuolemaantuomitsemiseen. No kymmenessä käskyssähän kielletään tappamasta, mutta eihän se Vanhassa Testamentissa kovin hidasta. Uudessa Testamentissa Jeesus taitaa kieltää tuomitsemasta. Hän myös sanoo, että kiittääkään ei pitäisi. Jos kiitetään maan päällä, tai tuomitaan, niin silloin kiitos ja tuomio on tullut jo ja sitä ei saa Taivaassa. Näin minä käsitin kristillisen etiikan. Jos Taivas siis on olemassa, niin Husseinhan pääsee sinne.

Husseinin kuolemantuomiota on jotkut valopäät myös perustelleet sillä, että "se on siellä tapana". Aa, vai niin no eihän siinä mitään. Eihän toisten tapoja saa tuomita. Olen myös kuullut sellaisista tavoista, että nainen kun on rupsahtanut niin se poltetaan uunissa ja otetaan nuorempi tilalle. Sitten jossain pohjoismaassa miehillä on tapana lätkiä vaimojaan/tyttöystäviään turpiin kännipäissään. Joo, eihän me nyt tapoihin saada puuttua.