Olin menossa Tullintorin s-markettiin osatamaan sapuskaa. Juuri suojatietä ylittäessä kenkäni kamppasivat minut. Kenkäni ovat talvilenkkarit, joita pidän löysällä käyttömukavuuden vuoksi. Joskus kuitenkin löysät kengännauhat ja sivukoukut, joihin kirratessa nauhat ohjataan, yhtyvät ja seurauksena kaatuu. Polvi meni verille ja vitutti. Sama tunne oli, kun sain Tamyn hallituksen pj:ltä tietoa opintorahan korotuksen edistymisestä.

Opintorahaa ei olla viitsitty nostaa vuosikausiin. Nyt kun lähes kaikki ovat sitä mieltä, että sitä tulisi korottaa 15 % niin Raimo Sailaksen apupuolue, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue, on poikkiteloin. Eero "ikiopiskelija" Heinäluoma ei varsinkaan ole lämmennyt opiskelijoiden taloudelliseen tuskaan. Valtiovarainministerihän on edelleen kirjoilla Helsingin Yliopistossa ja  saa matkustaa opiskelijahintaan. Eero ei kuitenkaan ole jaksanut valmistua, liekkö saanut muita opintoja kuin ovarin orientoivista.

Minulle on tullut mieleen lähettää postikortti Eerolle jossa kertoisin, että jotkut haluavat oikeasti opiskella, eikä vain olla kirjoilla yliopistossa. Ikävä kyllä nykyinen opintotuki on lähinnä symbolinen ele, varsinkin pääkaupunkiseudun opiskelijoille. Eeron piittaamattomuuden kyllä osaltaan ymmärtää. Jos ei koskaan ole opiskellut, niin eipä sitä voi tietää varojen riittämättömyyden tuskaa.

Ainahan opiskelija voi etsiä muita tulonlähteitä, kuten vanhemmat, työt tai jokin muu. Itse kävin juuri shoppailemassa s-ryhmän piikkiin. Vastasin taloustutkimusen kyselyyn ja sieltä kopsahti kolme 10€ lahjakorttia. Niillä kävin ostamassa kasan sapuskaa ja nyt uunissa käristyy päiväysalennuksessa ollut porsaanlihavarras, sipuli-pekoni marinadilla.

Kepulaisten ja RKP:n kädenojennus opiskelijoille olisi 10€/kk korkekouluissa ja 15€ toisella asteella. Tämä on tietenkin tyhjää parempi, mutta silti lähinnä vittuilua. Kyllähän minullekin se kymppi kelpaa, kaikki raha on köyhälle tarpeen. Irvokasta on kuitenkin se, että nykyinen hallitus on laskenut veroja, kuin aivokuumeinen piripää. Verot alas - palvelut nollaan, on Matti "naistenmies" Vanhasen piiloporvarihallituksen linja. Maataloustukia ja verohelpotuksia on vara jakaa Suomen rikkaalle eliitille, mutta köyhille opiskelijoille, eläkeläisille tai työttömille tulee lähinnä ruoskaa niskaan.

Suomen opiskelijoiden vaatimus on kohtuullinen 15 %. Korkeakouluopiskelijalle se tekisi 38,85 € /kk. Itse olisin halunnut summaksi 313 kaikille, myös toiselle astelle.  Olin jo toiveikas, kun Mauri Pekkarinen oli kanssani samoilla linjoilla Jyväskylä Yliopiston Ylioppilaskunnan lehdessä ja mielenosoituksen aikaan demareilta sai positiivista viestiä. Minusta olisi mahtavaa, jos opintotuki nousisi vaikka vasta 1.11. 2007 tuon 15 %. Hallitusohjelmakirjaus ei paljoa liikuta. Unohtuisi se kuitenkin. Demareiden puheisiin en kyllä usko enää, jos opintoraha ei nouse. Kepulaisiin en ole luottanut koskaan. Siinä on se hyvä puoli, että joskus yllättyy positiivisesti. Toivottavasti näin käy opintorahan suhteen.