Se ei ole mies eikä mikään, joka ei uskalla mielipidettään muuttamaan. Kuitenkin, rajansa venkoilullakin. Miten on mahdollista, että vajaassa vuodessa pääministerimme Matti Vanhasen asenne ydinvoimaa kohtaan on muuttunut täysin. Presidentinvaaleissa hän vielä vastusti lisäydinvoiman rakentamista mutta nyt hän on sitä mieltä, että lisärakentaminen ei tarvitse edes periaatekeskustelua. Syy tähän on kuulema, että sehän käytiin jo viidennen kohdalla.

Mitä hittoa? Aikoinaan Suomessa haudattiin, Matti Vanhasen ponnella, ydinvoiman lisärakentaminen.Silti siitä käytiin uusi periaatteellinen keskustelu ja ydinvoimalobbarit voittivat. Miksi tilanteen pitäisi olla se, että kun suuri raha on kerran voittanut, niin se olisi ikuista? On perinjuurin mielenkiintoista, että uutta ydinvoimalaa ollaan vyöryttämässä takaovesta, vaikka edellinen ei ole edes valmistunut. Rakennusvaiheessa on ilmennyt yhtä sun toista turvallisuus vajetta ja saattaa olla, että koko laitos on susi syntyessään.

Ydinvoimaa on perusteltu työllistämisellä, sen rakentaminen työllistää. Ystäväni, joka on torninosturikuski, kollega oli hetkisen töissä ydinvoimalan työmaalla. Puolasta löytyi puolet halvempi kuski ja Suomen työllisyys heikkeni yhden miestyövuoden verran. Suurin osa, myös alihankinnasta, on mennyt ulkomaisille yrityksille ja suomalaisia työmaa ei ole juurikaan työllistänyt. Rakentamisen työllistämisestä ei siis kannata kuudennen virheen kohdalla enää lobbareiden vedättää, koska kukaan ei usko. Halvan sähkön työllistävä vaikutus on taas niin sfääreihin menevää, että se on jopa lennokkaampaa ajattelua, kuin veroalennusten työllistämisvaikutus. Tosiasiallinen näyttö puuttuu ja laskelmatkin ovat vain viitteellisiä. Siksi uutta ydinvoimalaa yritetään liu'uttaa salakavalasti "no eihän tässä mitään oikeasti tapahdu" mentaliteetilla.