Eurostatin uuden tilaston mukaan Suomi käyttää EU:n kuudenneksi eniten varoja puolustukseen suhteessa bruttokansantuotteeseen. Näin luin juuri Ylen teksti-tv:n sivulta 111. Yle oli käyttänyt lähteenään Natopositiivista Helsingin Sanomia. Suomen sijaluku on noussut kymmenen paikkaa ja puolustusmenot BKT:sta 1,4 %:sta 1,6 %:n. Uutisen mukaan aikaisemmin on vähätelty liittoutumattomien maiden puolustusmenoja. Väite on mielenkiintoinen.

 

Tämän uuden tilaston perusteella ei puolustusmenojen kasvattaminen ole ainakaan tarpeen. Voi vain ihmetellä, että mitä nämä puolustusministeri Kääriäisen valitukset varojen puutteesta ovat. Suomessahan on rahaa millä mällätä, kun ottaa huomioon meidän kustannustehokkaan yleisen asevelvollisuuden ja ”yleisen kustannustehokkuuden”. Yleisellä kustannustehokkuudella viittaan siihen, kun aikoinaan kävin maanpuolustuskorkeakoulun kursseilla ja sain siellä kuulla, että Suomi tekee kaikki muita paremmin ja halvemmin.

 

Toisaalta tämä madaltaa myös Nato-kynnystä. Yksi peruste liittoutumattomuudelle ja Natottomuudellehan on, että jäsenyys Pohjois-Atlantin terroristiseurassa vaatisi nostamaan puolustusmenoja. Ehkä tämäkin avaus on vai poliittisen eliittimme aivopesukampanjaa ja yritystä Natottaa Suomalaisia sotapositiivisiksi. Yritys on ollut voimallista, mutta eliitti on hakannut päätään puuhun, kuin Suur-Suomea hamutessaan.

 

Moni Nato-intoilija on perustellut jäsenyyttä sillä, että jos ei liitytä, niin RYSSÄ hyökkää. Tuo RYSSÄ hyökkää myös, jos joku varusmiespalvelusta suorittava, kuka vain, nukahtaa vartiossa missä vain. RYSSÄ hyökkäisikin jo, mutta se ei ole ehtinyt lipastaa kaikkia lippaitaan sitten toisen maailmansodan. Kohta lipastus on kuitenkin valmis ja RYSSÄ tulee ja valtaa meidät. Näiden IKL-henkisten vouhkanoiden ajatusmaailmassa tilanne on, kuin maailma olisi telinepallopeli, jossa Suomi ei ole telineessä ja hänellä on perässään polttaja-RYSSÄ. Suomen pitää kiireesti päästä telineeseen, eli Natoon, ettei polttaja-RYSSÄ vain ehdi huutaa ”irti”, jolloin Suomi palaa, menettää itsenäisyytensä ja joutuu syömään tuomiopäivään asti hapankaalia.

 

Ryssävihahan juontaa autonomian ajan alkuun, jolloin Suomen porvarit halusivat alkaa parantaa omaa valtaansa ja vähentää ruotsalaisten ja uusien hallitsijoiden, venäläisten, valtaa. Ruotsalaisten miesten homottelu on samaa kastia ryssittelyn kanssa. Se on tapa tehdä keinotekoisesti ulkoisia uhkia ja sisäisiä paremmuuksia tilanteessa, jossa niitä ei välttämättä hirveästi ole. Sitä kutsutaan tietenkin myös rasismiksi.

 

No jos se vanja sitten kuitenkin hyökkää sieltä, tai Ruotsi, Norja, Viro, tai itsenäiseksi julistautunut Ahvenanmaan keisarikunta. Minkälaista turvaa me sitten todellisuudessa saisimme tuosta ”marttakerhosta”? Otetaan nyt alkuun Sauli Niinistön väläyttelemä USA-vapaa Nato. Yhdysvallat paheksui Eurooppalaisia liittoutuneitaan siitä, että niiltä ei oikeasti saa tukea, koska niiden resurssit riittävät nippa nappa omaan puolustamiseensa. Mitä turvaa siis luo ”Eurooppalainen Nato, joka esimerkiksi potentiaalisessa Venäjän hyökkäyksen sattuessa voisi antaa Suomelle hyvää tahtoa? Lähinnä se vain ärsyttäisi venäläisiä, he eivät halua sotilasliittoja naapuriinsa. He haluavat tehdä Suomena kanssa kauppaa ja olla rauhassa. Venäjälle suurin etu on Suomesta silloin, kun Suomi on sen kanssa kauppakumppanina.

 

USA-vetoinen Nato toisi Suomelle etua. Suomelta puuttuu ilmasta maahan iskuvoima. USA on kuitenkin luvannut Suomelle ja Turkille yhden divisioonan. Ei paljon lämmittäisi. USA:n läsnäolo taas kiristäisi Suomen ja Venäjän välejä. Tämä on nähty jo Viron suhteen. Lisäksi, mielikuvituksellisessa tilanteessa, jossa Euroopan Unioni olisi sodassa Venäjän Federaatiota vastaan, Suomen kannattaisi pysyä kokonaan ulkona kahinasta. Toisen maailmansodan loppupuolella puna-armeijaa kiinnosti paljon enemmän Keski-Eurooppa, kuin Suomi. Ihan totta, ei se Suomi ole niin ihana ja autuas, että kaikki tämän haluaisivat. Paitsi tietenkin kauppakumppanina olemme erinomainen.

 

Joku voi tietenkin väittää ajatusmaailmaani ”suomettuneeksi”. Kysynkin siis, että käytkö vittuilemassa säännöllisin väliajoin naapureillesi, jotta ne eivät luulisi sinun pelkäävän niitä?