Haukunpa jälleen Sailasta, miestä jota inhoan. Edellisestä kerrasta onkin jo niin pitkä aika ;)

Vaalien alla puolueet ovat tehneet normaaleja vaalilupauksia. Vaalilupauksilla ehdokkaat ja puolueet yrittävät saada äänestäjiä puolelleen. Äänestäjät puntaroivat lupausten uskottavuutta ehdokkaan ja/tai puolueen edellisten näyttöjen pohjalta ja muistaa nyt tehdyt lupaukset neljän vuoden päästä. Näin toimii demokraattinen järjestelmämme. Tyhjänpuhujat, kuten vaikka Toni "pistolero" Halme, saavat tuta jos ovat puhuneet puutaheinää. Jos taas toimitaan lupausten vastaisesti, niin siitäkin piiskataan äänet muille, jos luotettavampi löytyy.

Raimo Sailaksen johtama valtiovarainministeriö on nyt kuitenkin kieltänyt liiat vaalilupaukset. Talous on kuulemma kääntymässä heikompaan suuntaan, eikä puolueiden antamia 4-5 miljardin lupauksia voida toteuttaa välttämättä. Mitä v****a? Milloin ylin päätösvalta siirtyi Eduskunnasta valtiovarainministeriöön? Jotkut tahot, myös minä, ovat puhuneet päätösvallan siirtyneen Eduskunnalta Europarlamentille. Näyttää kuitenkin, että valta onkin livahtanut Raimon taskuun. God bless the Queen! Eläköön Raimo I, hän joka peri valtansa Paavo Äkäiseltä, kaikkien toimittajien kauhulta.

Valtiovarainministeriö on saanut jakovaraselvityksen valmiiksi, mutta Eero "Sailaksen poika" Heinäluoma jemmailee sitä itsellään. Onkohan syy siinä, että veronalennuspolitiikka on mennyt täysin perseelleen ja kohta meillä on taas Kekkosta ikävä...