Söin juuri suomalaista ruokaa. Tein pottumuusia, paistoin bratwurstia pannulla ja kylkeen hapankaalia. Nam. Vaikka pottumuusi onkin lähtöisin Ruotsista (tietääkseni), bratwursti Saksasta ja hapankaali liitetään ennemmin Venäjään, kuin Suomeen, niin jos tekijä ja aineet ovat Suomesta, niin mikäs sen suomalaisempaa. Suomalaista pottua, kaalia ja makkaraa ja jano lähti luomumaidolla. Muista maista tulleet ruuat ovat rikastuttaneet suomalaisten ruokavalikoimaa. Hyvä niin. Kyrsis vetää pelkkää naurista ja muikkua, vaikka hyvää nekin ovat.

Sama asia on maahanmuuttajien kanssa. Maahanmuuttajat rikastuttavat kulttuuriamme ja saamme uusia hyviä juttuja sieltä ja yleensä huonot jutut karsiutuvat ajan myötä pois. Minullekin kelpaa Saksasta bratwursti ja olut, nahkahousut ja pakonomainen laajentumishalu taas ei. Näin Suomi ja suomalainen kulttuuri tuunaantuu.

Pelkkä ruoka ei tietenkään ole ainoa asia mitä meille tulee. Myös tavat voivat muuttua, jopa ajatusmaailma. Jos tulee uusia parempia ideoita, niin miksi hirttäytyä vanhaan? Yksi esimerkki islamilaisista maista minkä toivoisin Suomeen, on suhtautuminen köyhyyteen. Suomessahan se on nykyään köyhän vika, jos on köyhä. Sitä on ”tyhmä, laiska, tai saamaton”. Suomessa on voinut köyhä joutua linnaan leipävarkaudesta muutama vuosi sitten. Nykyään nälkäinen leipävaras ei enää pääse edes vankilaan, koska valtio säästää.

Joku vuosi sitten luin juttua helsinkiläismiehestä joka vaati, että hänen näpistyksestä saama päiväsakkomäärä (varasti ruokaa) tulisi olla täysi myös vankilapäivissä. Päiväsakothan puolitetaan, kun ne suoritetaan istumalla. Mies ei halunnut varastaa, muttei myöskään olla nälissään. Siksi hän vaati itselleen kovempaa tuomiota. Islamilaisessa maassa katsotaan, että jos ihminen varastaa nälkään on se yhteiskunnan vika, ei ”varkaan”.

Tietenkin monikulttuurisuus on monille kauhun paikka. Se ei haittaa, jos maahanmuuttaja tulee ”hyvismaista” kuten Ruotsi, Englanti, Italia, Ranska jne.. Jos kuitenkin maahanmuuttaja on somaliasta, venäjältä, romaniasta, puolasta ns. ”huonommista maista”, niin heihin suhtaudutaan täysin erillä lailla. Vaikka ranskalainen tulisi tänne ojajuopoksi, niin hän on arvostetumpi, kuin 24/7 töitä tekevä ja verot maksava turkkilainen. Hitlerin opit elävät vielä ja voivat hyvin. Toivottavasti ne eivät perussuomalaisten kannatuksen noustua koe renessanssia…