Vaalit menivät vituralleen minun näkövinkkelistä. Vaikka Vasemmistoliiton kannatus nousi Raahessa ja koko Oulun vaalipiirissä, niin muualla kannatus laski. Silti, olemme edelleen Suomen neljänneksi suurin puolue, äänimäärän ja paikkaluvun mukaan. Vihreät taas ovat eduskunnan neljänneksi pienin puolue. Puolueiden kokojärjestyshän ei muuttunut muuten kuin siten että kokoomus meni demareista ohi. Perussuomalaiset, vaikka saivat kolme lisäpaikkaa ja niin sanotun vaalivoiton, ovat edelleen Suomen pienin eduskuntapuolue. Ei ollut näytöt annettu Tupulta, Hupulta ja Lupulta. Seisovat vain eri järjestyksessä.

Tietenkin voi sanoa, että persut nostivat kannatuksensa 2,5kertaiseksi. Toisaalta Suomen Senioripuolue kolminkertaisti kannatuksensa viime vaaleista ja on nyt jättiläismäinen 0,6 %:n suurpuolue ilman minkäänlaista valtaa. Suomessa vaalit eivät juuri äkkinäisiä muutoksia tee.

Olin siinä väärässä, tai siis EVA:n tutkimus, ettei Suomen kansa kaipaa porvarimeinikiä. Sitä kansa halusi, äänestämällä ja äänestämättä jättämisellä. Hallituspohjana tulee olemaan kolme suurinta porvaripuoluetta, Keskusta, Kokoomus ja De Gröna. RKP jää ulos, todennäköisesti koska ovat liian maahanmuuttajaystävällisiä ja arvostavat monikulttuurisuutta. Neljän vuoden päästä uudestaan…