Eilen oli Tabyssä ammuskeltu. Poliisiautoa kohti oli joku "illegaali-yrittäjä" lähettänyt vihaisen viestin. Viime kesänä täällä eräs Mamma Svean toivo, vapaaehtoinen kodinturvajoukkojen jäsen, ammuskeli pankkiautomaatilla sivullisia. Puoliautomaattirynkyllä. Onneksi hän osui vain yhtä ihmistä ja vain jalkaan. Rynkky vaatii taitoa käyttämiseen...

En ymmärrä näitä vapaaehtoisjoukkoja lainkaan. Reservitoiminnan, jossa paintpall- tai airsoftaseilla tetsataan on ihan ok. Rynnäkkökiväärin antamista ihmisen kotiin en oikein katso suopeasti. Mikamurasia tapahtuu siellä sun täällä. Uskon, että noista vapaaehtoisjoukoista vähintään 70 % on ihan kelpo tyyppejä, jotka vain haluavat treenata varmuuden ja mielenkiinnon vuoksi. Sotahullut ja muut kilaripäät ovat sitten erikseen.

Minusta jokaiselle, jolla on ase, olis sitten metsästy tai reserviläiskäyttöön, pitäisi tehdä viiden- kymmenen vuoden välein mielentilatutkimus. Näin saataisiin selville, kannattaako tällaisella antaa olla asetta kotosalla, lukkojenkaan takana. Toisaalta, jos aseen tosissaan haluaa niin saahan sellaisen laittomastikkin hankittua. Kilarihullut varmaan hankkisivat sitten laittoman aseen joka todennäköisesti olisi vielä täysautomaattinen. Eli todennäköisesti mentäisiin ojasta allikkoon. Asiaa tulisi kuitenkin miettiä jonkun sortin asiantuntijakaartilla.