Luin juuri, että Hetan koulussa Enontekijöllä halutaan kieltää välituntipussailu. Lukiolaisilta, eli joissain tapauksissa täysi-ikäisiltä ihmisiltä, halutaan kieltää julkiset hellyydenosoitukset. Onko todella niin, että hellyys ja läheisyys on niin vaarallista, että sitä ei sovi näyttää ala-asteen oppilaille? Tuleeko esikoululaiselle psyykehäiriö jos hän näkee toisistaan tykkäävän nuorenparin pussailevan? Onko rakkaus, tai tykkääminen syntiä?

Minusta pussailua pitäisi näyttää jopa enemmän ala-asteelaisille. Hellyyttä pitäisi opettaa koulussa pakollisena kansalaistaitona. Katsovat ne, vaikka olisivat vanhoillislestadiolaisia, myös väkivaltakuvia. Se on todellisuus. Toisesta ihmisestä välittäminen ei pitäisi olla tabu, tai paha asia. Suomessa on liikaa ahdasmielisyyttä liittyen parisuhteisiin. Lähes kaikki suomalaiset rakkauslaulut ovat kauheita itkuvirsiä jossa rakkaus, maailman ehkäpä iloisin asia, kuvataan taakkana. Miksi? Otetaan nyt vaikka esimerkiksi Popedan kappale "Tahdotko mut tosiaan". Siinä kerrotaan, todennäköisesti, tilanteesta jossa mies on saanut kosintaan myöntävän vastauksen. Sitten alkaa itkuvirsi "tahdotko mut tosiaan, suhteeseen matalaan..." Vittu mitä paskaa. Ei biisi, mutta asenne.

Varmaankin Enontekiön tilanteen taustalla on Luterilaisen kirkon eräs lahko, mutta toivottavasti vastatoimiin ryhtyy jokin taho. Mikäs piristäisi paremmin raskasta koulupäivää, kuin pussailu ihastuksen kohteen kanssa. Tietenkin jos ajatusmaailma on sellaista, että voi pyöräyttää parikymmentä kersaa, muttei suudella puolisoaan, niin tuollaisen panikoinnin ymmärtää. Parempi vaihtoehto olisi minusta kuitenkin jakaa säkit tiettyjen perheiden lapsille, jotka nämä voisivat sitten välitunniksi laittaa päähänsä, että säästyisivät maailman synniltä.