Suomen johtava paikallislehti, helsinkiläisten sanomat, heittää kovaa natotusta kotisivuillaan.
Aleksanteri Stupp on kerännyt kaikilta mahdollisilta suurlähettiläiltä lausuntoja Georgialaisen mikkihiiren suuruudenhullusta mielioikusta ja saanut jonkun verran russofobisten kiihkoilijoiden (tod. näk. kokoomuslaisten lähettiläiden) lausuntoja tuekseen. Hänhän jäi täysin Pääministeri Vanhasen ja Presidentti Halosen puristukseen, kun yritti kiihottaa suomalaisia "ryssävihaan" Stalinin synnyinmaan nykyisen presidentin suuruudenhulluuden ärsyttäessä Venäjää. Erona näillä kahdella georgialaisella, Stalinilla ja Shakasvilillä, on armeija. Stalinilla se oli, nykykolleegallaan ei.

Georgian kriisistä älykkään ja analyyttisen kommentin antoi Pääministeri Vanhanen joka huomautti, että pelkät kriisinhallintajoukot eivät takaa turvallisuutta. Suomen sotahullut herrat, jotka myös himoavat Suomea NATOon, liputtavat erilaisten tehojoukkojen puolesta. Georgia huomasi, että niiden "eliittijoukot" olivat lähinnä lämmin kevättuuli Venäjän armeijan edessä, vaikka olivat kuinka olleet Irakissa lapsia ampumassa. Venäjän aluejoukot pyyhkivät georgialaisilla NATOjoukoilla pöytää, kuin Pavel Bure Suomen puolustusta Naganon Olympialaisissa.

Kaikenlainen vouhotus NATOsta, varsinkin täysturhasta "euroNATOsta", on syytä unohtaa ja jatkaa Suomen pitkään kestänyttä linjaa. Koko maan kattava puolustus ja yleinen asevelvollisuus ovat sovittelevan diplomatian kanssa ne todelliset turvatakuut. NATO ei Suomea koskaan tule puolustamaan. Siksi Suomen pitää tehdä turvallisuutensa itse. Ikävä kyllä nykyinen ulkoministeri irvistelee europäissään siihen malliin Venäjälle, että kohta reserviläisiä hirvittää...